Тупицький не прийшов на засідання суду з обрання йому запобіжного заходу

Тупицький не прийшов на засідання суду з обрання йому запобіжного заходу

Укрінформ
Печерський районний суд Києва переніс засідання з розгляду клопотання щодо обрання Олександру Тупицькому запобіжного заходу на 7 квітня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Приймається рішення про відкладення засідання на 7 квітня на 10:00", - сказав слідчий суддя Сергій Вовк.

На засіданні був присутній адвокат Тупицького Олександр Телешецький, прокурори Олексій Донський, Сергій Новіков.

Сам Тупицький на засідання не з'явився.

Прокурор Донський заявив, що без Тупицького це клопотання не може бути розглянуте. За його словами, захист має пояснити, чому Тупицький не з'явився.

Зі свого боку адвокат заявив, що його підзахисний прибув до суду разом з ним, але Тупицький є охоронюваною особою і охорона доповіла про неможливість забезпечити його безпеку під час цього засідання.

За словами адвоката, Тупицький зараз готує клопотання щодо перенесення засідання для того, щоб йому було забезпечено безпеку.

Водночас Донський зазначив, що Тупицький не з'явився без поважної причини, і висловив переконання, що необхідно розглянути питання про застосування приводу до Тупицького.

Суд відклав засідання на середу, 7 квітня.

Тим часом під судом перебувають майже 170 осіб, вони тримають у руках плакати із надписами щодо захисту землі, скандують: "Ганьба", палять зелені і білі фаєри.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2020 року слідчі ДБР оголосили підозру Олександру Тупицькому у порушенні ч. 2 ст. 384, ст. 386 ККУ (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань). Справа стосується приватизації Зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області.

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням обрати Тупицькому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 45 тисяч гривень, а також – зобов’язати його не відвідувати будівлю Конституційного Суду, носити електронний браслет, не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, здати на зберігання документи для виїзду за кордон, не утриматися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні, серед яких є працівники Секретаріату КС.

Читайте також: Тупицький скликає спецзасідання КСУ, щоб розглянути своє звільнення

Президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

Зеленський зазначив, що укази Януковича від 2013 року про призначення Тупицького і Касмініна скасовано за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО».

Читайте також: Тупицький і Касмінін втратили статус судді і довічне забезпечення – Веніславський

Представники держохорони 29 березня не пустили Тупицького і Касмініна у приміщення Конституційного Суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-