ОПОРА з’ясує, чи була агітація на пресконференції за участю Корнієнка і Тищенка

ОПОРА з’ясує, чи була агітація на пресконференції за участю Корнієнка і Тищенка

Укрінформ
ОПОРА обіцяє проаналізувати нинішню пресконференцію в Івано-Франківській ОДА на предмет виборчої агітації. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська під час прямого включення з проміжних виборів на виборчих округах №87 та №50.

«До нас надійшло прохання від народного депутата Олександра Корнієнка , щоб проаналізувати зміст їхньої пресконференції на предмет агітації. Ми це обов’язково зробимо і дамо висновки на наступному ефірі о 19 годині», - зазначила Айвазовська.

Вона підкреслила, що нині в обох округах, де відбуваються проміжні вибори, присутні народні депутати від фракцій або партій, які висували своїх кандидатів і ті сьогодні змагаються на місцях за представницький мандат. А тому закликала парламентаріїв, представників ОДА та місцевого самоврядування уникати сьогодні будь-яких закликів, які б мали ознаки агітації.

Читайте також: На Донеччині виборці прийшли у масках та з сумками «від кандидата»

«В останні дні, як і сьогодні, по виборчому округу №87 відбуваються публічні події за участю представників ОДА, місцевого самоврядування та народних депутатів, на яких не здійснюються агітаційні заклики, але ми розуміємо, що вони частково пов’язані з виборчим процесом», - зауважила Айвазовська.

У неділю в Івано-Франківську в обласній державній адміністрації відбулася пресконференція за участю голови Івано-Франківської ОДА Андрія Бойчука, народних депутатів України Олександра Корнієнка, Андрія Клочка та Миколи Тищенка. Нардепи говорили про пандемію, необхідність вакцинації, про реформу виборчого законодавства та інфраструктурні проєкти.

Водночас, 28 березня відбуваються проміжні вибори народного депутата по 87-ому виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотуються 14 кандидатів. Працюють 117 виборчих дільниць.

Читайте також: Довибори в Раду: ОПОРА анонсувала прямі включення з округів

Майже два роки тому на цьому окрузі перемогу здобув Зіновій Андрійович. Після нещодавніх місцевих виборів Зіновій Андрійович повернувся у крісло мера і написав заяву про складання депутатських повноважень.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 28 березня відбуваються проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) і №87 (Івано-Франківська область), а також 186 проміжних і повторних місцевих виборів.

Участь у проміжних виборах до Верховної Ради беруть 32 кандидатів. Для проведення довиборів народних депутатів утворено 229 виборчих дільниць.

Читайте також: Довибори в Раду: на 12:00 явка - 8%

17 громадським організаціям та 5 офіційним спостерігачам від іноземних держав і міжнародних організацій надано дозвіл спостерігати за цими виборами.

Крім довиборів до ВР, на неділю також призначено повторні та проміжні вибори 186 депутатів міських, селищних, сільських рад.

Як повідомлялося, позачергові парламентські вибори в Україні відбулися 21 липня 2019 року, чергові місцеві вибори — 25 жовтня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-