МЗС ухвалило першу в історії України Стратегію публічної дипломатії

МЗС ухвалило першу в історії України Стратегію публічної дипломатії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ вперше в історії України ухвалило п’ятиричну Стратегію публічної дипломатії, в якій сформульовано сім напрямів діяльності для просування позитивного іміджу держави.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього тижня на засіданні колегії… була ухвалена Стратегія публічної дипломатії. Це грунтовний документ, який ухвалюється вперше в історії України… Стратегія ухвалена на п’ять років, і на її основі ми будемо розвивати позитивний імідж України за кордоном та спілкуватися з партнерами. Вперше в Україні ми офіційно формулюємо та визначаємо сім напрямів публічної дипломатії – це культурна, експертна, економічна, кулінарна, цифрова, науково-освітня і спортивна», - сказав Кулеба.

Він додав, що у Стратегії визначено п’ять принципів, за якими функціонуватиме публічна дипломатія: проєктний менеджмент, інноваційність, повага до культурного розмаїття, людиноцентричність та відповідальність.

Читайте також: МЗС створюватиме «дистанційні» посольства України – Кулеба

За словами Кулеби, є три речі, які фундаментально змінює ухвалення Стратегії публічної дипломатії. «Вперше в єдиному документі систематизовано, кому, коли і як Україна доноситиме ключові месиджі, аудиторії та канали комунікації. Вперше ми будемо зміцнювати репутацію України у світі не точково, а системно, послідовно та цілісно… Вперше ми запроваджуємо п’ятирічне планування - Стратегія ставить чіткі та вимірювані цілі та завдання на 2021-2025 роки», - пояснив міністр.

Очільник МЗС повідомив, що в основі Стратегії залишається національний бренд Ukraine NOW.

За його словами, на колегії міністерства також уперше ухвалено Комунікаційну стратегію МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-