Санкції проти Коломойського: секретар РНБО каже, що Україна не отримувала документів від США

Санкції проти Коломойського: секретар РНБО каже, що Україна не отримувала документів від США

Укрінформ
Україна не отримувала від США жодних документів щодо санкцій проти олігарха Ігоря Коломойського, а також народних депутатів Олександра Дубінського та Андрія Деркача.

Як передає Укрінформ, про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов сказав в інтерв'ю Радіо НВ.

«Якщо країна у відповідний спосіб буде передавати свої документи в Україну, ми будемо їх розглядати у відповідних інституціях, після того можуть відбуватися ті процеси, про які ви зараз кажете. Це не моя чи якогось іншого члена РНБО може бути забаганка, ми маємо працювати з документами», — заявив Данілов.

За його словами, на сьогодні жодних документів стосовно Коломойського, Дубінського або Деркача в офіційних інституціях України немає, тому Україна не може офіційно їх розглядати.

«Якщо вони будуть, це вже питання другого порядку», — зауважив Данілов.

Читайте також: Санкції проти Коломойського базувалися на достовірній інформації – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції Сполучених Штатів щодо Коломойського. Бізнесмену, його дружині і дітям заборонено в'їзд у США.

Крім того, Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадив санкції проти народних депутатів Деркача та Дубінського, а також Костянтина Кулика, Олександра Оніщенка та Андрія Теліженка.

12 березня Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, що Україна підтримує рішення США щодо санкцій проти колишніх власників ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-