Єрмак обговорив з послами «Великої сімки» та ЄС ситуацію на Донбасі

Єрмак обговорив з послами «Великої сімки» та ЄС ситуацію на Донбасі

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив з послами країн "Великої сімки" та послами Європейського Союзу в Україні безпекову ситуацію на Донбасі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

«Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч з послами країн «Великої сімки» (G7) та Європейського Союзу в Україні, яка відбулася в режимі відеоконференції. Ключова увага під час зустрічі була приділена безпековій ситуації на Донбасі та переговорам щодо мирного врегулювання. Андрій Єрмак поінформував послів про підсумки відеоконференції політичних радників лідерів держав «Нормандської четвірки», яка відбулася 18 березня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попри активні зусилля України з відновлення режиму припинення вогню від 27 липня 2020 року російська сторона не підтримала українські ініціативи та відмовилася від проведення позачергового засідання робочої групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи, що пропонувала українська сторона. При цьому керівник Офісу Президента подякував за конструктивну позицію представникам Франції та Німеччини.

Читайте також: На Банковій розповіли, про що говорив Єрмак під час зустрічі радників лідерів «Норманді»

«Встановлення та суворе забезпечення сталого й всеосяжного режиму припинення вогню є запорукою виконання всіх важливих домовленостей, досягнутих лідерами нормандського формату, і ключовим пунктом Мінських домовленостей. Тому насамперед має бути забезпечено режим припинення вогню», – цитує пресслужба Єрмака.

Він запевнив послів, що українська сторона готова у будь-який час до проведення подальших дискусій у будь-якому форматі для ухвалення конкретних рішень і повернення до забезпечення безумовного режиму припинення вогню, щоб потім рухатися далі до встановлення миру на Донбасі.

Читайте також: Українська делегація в ТКГ назвала умову успішності подальших переговорів

Єрмак висловив сподівання на продовження активної співпраці з країнами G7, а також партнерами України в ЄС і НАТО в питанні протидії дезінформації та пропаганді.

Як повідомлялося, раніше Європейський Союз закликав Росію, як учасницю Тристоронньої контактної групи та підписанта Мінських домовленостей, конструктивно діяти у рамках мирного процесу та виконати взяті на себе зобов’язання. Також у Євросоюзі висловили занепокоєння з приводу ескалації насильства на Сході України і закликали Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), що сприятиме розслідування порушень режиму припинення вогню.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-