Співпраця між Україною і ФРН не обмежується лише економікою - Меркель

Співпраця між Україною і ФРН не обмежується лише економікою - Меркель

Укрінформ
Німеччина продовжує залишатися відданою територіальній цілісності України та відкидає спробу анексії Росією українського Криму.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель заявила під час відкриття 4-го Українсько-німецького економічного форуму у Берліні.

«Партнерство між нашими країнами існує давно і воно не обмежується лише економікою. Німеччина є одним з найбільших партнерів України. Ми твердо виступаємо на захист територіальної цілісності України. Для нас важливо, щоб ЄС відповідно реагував на незаконну анексію Криму, що сталася 7 років тому», - заявила вона.

Меркель зазначила, що реакція Євросоюзу на окупацію Росією Криму була «однозначною та рішучою». «І ця реакція залишається такою і надалі», - додала глава німецького уряду.

Окремо канцлер також нагадала про допомогу пораненим українським воїнам – понад 110 бійців пройшли лікування у німецьких шпиталях.

Читайте також: Україна має стати одним зі світових центрів продуктової безпеки – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, у столиці ФРН у п’ятницю розпочав роботу 4-й Українсько-німецький економічний форум за участі глав урядів обох країн.

Політики та очільники бізнесу в чотирьох панелях обговорять перспективи співпраці в галузях диджіталізації, енергетики та відновлюваних джерел енергії, харчової промисловості та сільського господарства, логістики та інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-