Дружини Медведчука і Козака оскаржують санкції у Верховному Суді

Дружини Медведчука і Козака оскаржують санкції у Верховному Суді

Укрінформ
До Касаційного адмінсуду у складі Верховного Суду надійшли нові позови щодо оскарження Указу Президента від 19 лютого про застосування санкцій.

Про це повідомляє пресслужба суду, передає Укрінформ.

Як зазначають у суді, 17 березня надійшов позов, яким оскаржується п. 3 додатка 1 до введеного в дію цим Указом рішення РНБО “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів”, відповідно до якого застосовано санкції до позивачки Наталії Лавренюк, яку ЗМІ називають дружиною народного депутата Тараса Козака.

Крім того, 16 березня отримано позов щодо оскарження п. 5 додатка 1 до рішення РНБО, відповідно до якого застосовано санкції до позивачки Оксани Марченко, яка є дружиною народного депутата Віктора Медведчука.

Читайте також: Санкції проти «каналів Медведчука»: Зеленський каже, що доведе цю стратегію до кінця

Повідомляється, що 15 березня до суду надійшов позов щодо оскарження п. 1 додатка 2 до рішення РНБО, відповідно до якого застосовано санкції до позивача – Міжнародної комерційної компанії «Evirer LTD» (ОАЕ). ВС 16 березня відкрив провадження за цим позовом. Справу призначено для розгляду в судовому засіданні 7 квітня о 09:30.

У суді нагадали, що раніше до ВС надійшов позов, яким оскаржується запровадження санкцій щодо Віктора Медведчука.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних осіб та восьми фізичних осіб, серед яких Віктор Медведчук, Оксана Марченко, Наталія Лавренюк та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-