Справа Лазаренка у США далека до завершення — Венедіктова

Справа Лазаренка у США далека до завершення — Венедіктова

Укрінформ
Справа колишнього прем’єра України Павла Лазаренка у США ще далека до завершення.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова, відповідаючи на запитання Укрінформу, коли можна чекати на повернення грошей Лазаренка до України.

«Що стосується справи Лазаренка, тут не все просто... Там є дуже багато питань, у деяких випадках із закінченням строків давності... Зараз ідуть багато процесів і навіть не в нашій державі. Тому тут немає простоти у справі Лазаренка», - сказала вона.

При цьому Венедіктова відмовилися відповісти на уточнююче запитання, коли ж можна очікувати на повернення грошей Лазаренка, зазначивши, що цим може зашкодити цьому процесу у США.

Читайте також: АРМА планує запустити Реєстр арештованих активів цього року

Як повідомлялося, справа США проти Лазаренка щодо конфіскації заморожених активів українського експрем’єра триває з 2004 року. Цей процес відбувається окремо від справи, за якою Лазаренку був винесений тюремний термін та великий штраф. Для того, щоб конфіскувати заморожені активи, уряд США має довести, що це саме ті гроші, які Лазаренко незаконно вивів свого часу з України. Оскільки це зробити складно, в тому числі, з урахуванням термінів процесу, сторони вирішили досягти мирової угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-