«Слуги» не отримували від жодної фракції пропозицій про коаліційні перемовини – Корнієнко

«Слуги» не отримували від жодної фракції пропозицій про коаліційні перемовини – Корнієнко

Укрінформ
До партії «Слуга народу» не надходило офіційних пропозицій від жодної фракції про коаліційні перемовини.

Про це повідомив голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

«Офіційних пропозицій від жодної фракції про коаліційні перемовини не надходило», - сказав він.

Корнієнко зазначив, що «об'єднуватись треба навколо принципів, навколо програми, навколо тих ідей, з якими ми йдемо, а потім вже говорити про якусь персональну відповідальність».

«Але в нас так прийнято в політикумі, що будь-які розмови про об'єднання відразу ведуться про якісь портфелі, дерибани, міністрів, заступників міністрів, центральні органи виконавчої влади і так далі. Наша партія прийняла позавчора на з'їзді доктрину політичної партії «Слуга народу», де чітко виписані всі ті принципи, на яких ми працюємо, і ті законодавчі ініціативи, які напрацьовані в так званих «трійках» між Кабміном, Верховною Радою, Офісом Президента. Я думаю, що в будь-якій партії в цій країні, в парламентських партіях тепер є можливість зайти на сайт «Слуги народу», подивитися доктрину, подивитися свою програму, знайти точки перетину. Якщо цих точок достатньо, щоб проводити далі коаліційні або будь-які інші перемовини, то звичайно, можна на нас виходити з такими пропозиціями», - сказав він.

Корнієнко нагадав, що у фракції «Слуга народу» перебуває набагато більше, ніж 226 необхідних для наявності коаліції депутатів, тому «поки що підстав для коаліційних перемовин формальних не так багато».

«Звичайно, коаліція може розширюватись і бути більшою, ніж фракція «Слуга народу». Якщо будуть пропозиції надходити, ми будемо офіційно їх, звичайно, обговорювати, приймати рішення», - додав голова партії.

Читайте також: Дубінський залишається заступником голови комітету Ради – Корнієнко

Як повідомлялось, раніше член фракції «Батьківщина» Михайло Волинець в ефірі одного з телеканалів розповів, що лідер фракції Юлія Тимошенко веде переговори щодо утворення коаліції з фракцією «Слуга народу».

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак не виключив можливості створення фракцією «Слуга народу» парламентської коаліції з іншими політичними силами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-