МЗС відреагувало на заяву посла Ізраїлю щодо стадіону Шухевича

МЗС відреагувало на заяву посла Ізраїлю щодо стадіону Шухевича

Укрінформ
Збереження національної пам'яті залишається одним з пріоритетів державної політики України, дискусії у цій сфері мають проходити на рівні істориків, а дипломати мають зміцнювати відносини дружби і взаємної поваги між народами.

Про це зазначив речник МЗС Олег Ніколенко у Твіттері, коментуючи заяву посла Ізраїлю в Україні щодо присвоєння Тернопільському стадіону імені Шухевича, повідомляє Укрінформ.

"Збереження національної пам'яті українського народу залишається одним з пріоритетів державної політики України. Дискусії у цій сфері мають проходити на рівні істориків. Натомість дипломатам слід працювати над зміцненням відносин дружби і взаємної поваги між народами, а не навпаки", - підкреслив Ніколенко.

Як повідомлялося, депутати Тернопільської міської ради на сесії 5 березня ухвалили рішення, що спортивна арена міста відтепер матиме назву "Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича".

Читайте також: ОАСК пікетували через перейменування проспектів Бандери й Шухевича

9 березня посольство Ізраїлю в Україні засудило рішення Тернопільської міської ради присвоїти міському стадіону ім'я Романа Шухевича і вимагає його скасування.

Роман Шухевич - український політичний і державний діяч, військовик. Член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів. Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату Української головної визвольної ради (1943–1950). Борець за незалежність України у ХХ сторіччі. Роману Шухевичу посмертно присвоєно звання Героя України. Головний командир УПА Роман Шухевич (Тарас Чупринка) загинув 5 березня 1950 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-