Україна у четвер презентує Центр протидії дезінформації - Єрмак

Україна у четвер презентує Центр протидії дезінформації - Єрмак

Укрінформ
Україна оголосить про започаткування Центру протидії дезінформації ближчого четверга.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу, повідомив голова Офісу Президенту України Андрій Єрмак під час онлайн дискусії на тему «Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік», організованій 9 березня Німецьким товариством зовнішньої політики (DGAP).

«У четвер під час форуму «Україна 30» буде презентований Міжнародний центр протидії дезінформації», - сказав Єрмак.

Він запросив до співпраці всіх міжнародних партнерів, з якими можна скоординувати зусилля, і висловив сподівання, що Німеччина стане одними з перших партнерів цього Центру.

Наша держава, нагадав голова ОПУ, є плацдармом, на якому, в першу чергу, Росія постійно використовує свою дезінформацію. Україна, підкреслив він, має уже великий досвід протидії такій дезінформації.

Читайте також: Треба знайти «золоту середину» між свободою слова та захистом інформбезпеки - Костюк

Єрмак наголосив на важливості боротьби з дезінформацією та гібридною війною, яка стає навіть «більш загрозливою ніж війна з танками і зброєю».

Він також нагадав про «безпрецедентний крок РНБО» ввести спочатку санкції, а згодом закрити 3 проросійські канали, які протягом останніх років 24 години на добу розповсюджували проросійську антиукраїнську дезінформацію, «яка дуже сильно впливала на все, що відбувалося в Україні». Саме політична воля Президента і членів його команди, підкреслив один з її членів, дали можливість зробити цей крок, який підтримує більшість українців. «Ми пройдемо цей шлях до кінця», - запевнив Єрмак і додав, що команда Президента показала всьому світові, що Зеленський є тою людиною, яка націлена на те, що принести мир, зупинити війну на Донбасі і при цьому «немає жодних контактів з представниками 5 колони».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-