Треба знайти «золоту середину» між свободою слова та захистом інформбезпеки - Костюк

Треба знайти «золоту середину» між свободою слова та захистом інформбезпеки - Костюк

Укрінформ
Стратегія інформаційної безпеки України має бути спільно розроблена представниками державних органів у співпраці із засобами масової інформації.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Юрій Костюк на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура, медіа, туризм», повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Він нагадав, що у вересні 2020 року Президент Володимир Зеленський затвердив Стратегію національної безпеки України, на основі цього документа мають з'явитися ще 14 деталізованих, спеціалізованих стратегій, серед іншого і з інформаційної безпеки.

«Сьогодні основний виклик, основне завдання – знайти золоту середину між свободою слова, її захистом і в той же час – захистом інформаційної безпеки, до того ж коли ми перебуваємо у стадії війни. Інформація в сучасному світі отримала нову роль, її стало значно більше, доступ до неї став набагато легшим. Інформація сьогодні – це зброя», – сказав Костюк.

Читайте також: Центр протидії дезінформації презентують наприкінці березня – Ткаченко

Він висловив думку, що “головним критерієм незалежності та об'єктивності того чи іншого ЗМІ чомусь стала його опозиційність до влади”. «Але мені здається, що інтереси держави, суспільства та медіа не відрізняються в дуже багатьох питаннях, зокрема в питанні безпеки нашої країни. Тому потрібно, на мій погляд, взаємодіяти, шукати, вибудовувати певні партнерські стосунки, коли збережена незалежність ЗМІ, але ми всі разом працюємо на інтереси України», – додав заступник очільника ОП.

Своєю чергою секретар РНБО Олексій Данілов поінформував, що триває розробка Стратегії інформаційної безпеки країни, і найближчим часом, за його словами, вона буде представлена суспільству.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-