У «Слузі народу» створюють рух Зе!Жінки

У «Слузі народу» створюють рух Зе!Жінки

Укрінформ
У політичній партії «Слуга Народу» створюють рух Зе!Жінки для впровадження політики рівності на національному та місцевому рівнях.

Про це повідомив голова партії Олександр Корнієнко, передає Укрінформ із посиланням на сайт "Слуги народу".

“У межах руху Зе!жінки депутати парламенту та місцевих рад, а також прихильники партії працюватимуть над посиленням політичної участі жінок, становленням рівних прав і можливостей в Україні та реалізацією національної політики з гендерної рівності, зокрема урядової програми «Партнерство Біарріц», ініційованої першою леді України”, – сказав він.

Читайте також: Зеленський привітав українок з 8 березня: Мрійте, досягайте мети і змінюйте світ

Як розповіла учасниця руху, народна депутатка від «Слуги Народу» Марина Бардіна, Зе! Жінки – це об’єднання депутаток партії «Слуга Народу», які працюють в парламенті та місцевих радах задля реалізації політики рівності, збільшення жіночого представництва в політиці та втілення національної програми з гендерної рівності.

У нинішньому парламенті – 20,8% жінок, це найбільша кількість жінок за всі часи незалежності України.

Читайте також: «У пандемії жіноче обличчя»: у Києві проходить Жіночий марш

Як повідомлялось, Верховна Рада ухвалила новий Виборчий кодекс, що передбачає гендерну квоту на виборах у 40%. Так, у кожній п’ятірці партійного виборчого списку мають бути як чоловіки, так і жінки (не менше двох кандидатів кожної статі).

На минулих місцевих виборах збільшилась кількість обраних жінок до місцевих рад (обласні – 28,2%, районні – 33,7%, ради понад 10 тис. виборців – 32,8%, ради до 10 тис. виборців – 41,6%).

Читайте також: Таран — про жінок в армії: Командир, пілот і танкіст - більше не експеримент, а повсякдення

Окрім того, за ініціативи першої леді України Олени Зеленської уряд ухвалив рішення приєднатися до «Партнерства Біарріц» щодо становлення рівності чоловіків та жінок у різних сферах. Восени 2020 року Україна стала повноправною учасницею цієї програми, яку запровадили країни Групи Семи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-