Держохорона пояснила, чому не надала відео про кнопкодавство із зали Ради

Держохорона пояснила, чому не надала відео про кнопкодавство із зали Ради

Укрінформ
В Управлінні державної охорони заявляють, що не підтвержували факт зникнення відео з сесійної зали Верховної Ради.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Управління державної охорони України.

"Деякими ЗМІ поширюється інформація щодо так званого зникнення відео з сесійної зали Верховної Ради України та нібито підтвердження зазначеного факту представниками Управління державної охорони України. Повідомляємо, що відповідні заяви не відповідають дійсності та містять неправдиві й маніпулятивні відомості", - йдеться у повідомленні.

В Держохороні зазначили, що згідно з законодавством, а саме пункту 4 статті 15 Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» одним із способів здійснення державної охорони є оснащення об’єктів технічними засобами охорони за рахунок коштів юридичних осіб, в користуванні яких ці об’єкти перебувають.

Читайте також: Кнопкодавство: в Апараті ВР підтвердили оголошення підозри депутату Поляку

"Оснащенням адміністративних будинків, де працює Верховна Рада України, технічними засобами охорони здійснено за рахунок коштів, передбачених у Законі України «Про Державний бюджет України» на забезпечення діяльності Верховної Ради України. У зв’язку з цим, володільцем та розпорядником такої інформації є Апарат Верховної Ради України", - йдеться у заяві.

Раніше, народна депутатка від партії "Голос" Інна Совсун повідомила у Фейсбуці, що відео з фіксацією кнопкодавства при голосуванні за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки зникло. Вона зазначила, що відео із засідань Верховної Ради знаходяться у розпорядженні Управління державної охорони , і цей запис знайти не можуть.

Голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки відбулося 17 грудня 2020.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-