Справу, у якій фігурує депутат Юрченко, передадуть  до суду – Ситник

Справу, у якій фігурує депутат Юрченко, передадуть до суду – Ситник

Укрінформ
Кримінальне провадження, фігурантом якого є народний депутат Олександр Юрченко (фракція «Слуга народу»), найближчим часом буде направлено до суду.

Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив в інтерв'ю для UA:Перший, яке було опубліковано пресслужбою НАБУ, передає Укрінформ.

«Ми як НАБУ не саджаємо людей за грати. Є конкретний кейс, з підозрою, з запобіжним заходом, який буде найближчим часом переданий до антикорупційного суду. Виходячи з зібраних доказів… на мою думку, вони переконливі», - сказав Ситник, відповідаючи на запитання щодо депутата Юрченка.

Як повідомлялося, 13 вересня народний депутат Гео Лерос поінформував у соцмережі, що кілька днів тому НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція партії "Слуга народу"), який, за словами Лероса, "взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами".

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику депутата Юрченка Іванові Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави більше як 1 млн грн.

Читайте також: Бійка у Раді: Юрченко написав на Лероса заяву до Офісу генпрокурора

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 17 вересня підписала повідомлення про підозру народному депутату Юрченку.

21 вересня ВАКС ухвалив узяти під варту народного депутата Юрченка у залі суду із можливістю внесення застави у розмірі понад 3,1 млн грн.

25 вересня стало відомо, що за Юрченка 24 вересня внесли заставу в розмірі 3,1 млн грн, і він вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-