Україна не втручалася і не втручатиметься у внутрішні справи Білорусі — МЗС

Україна не втручалася і не втручатиметься у внутрішні справи Білорусі — МЗС

Укрінформ
Україна ніколи не втручалася і не має наміру втручатися у внутрішні справи Білорусі, на відміну від Росії та її спецслужб.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Бондар, повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук посадовця.

“Категорично відкидаємо інсинуації заступника міністра закордонних справ Росії Олега Сиромолотова, що начебто з території України "керували дестабілізацією ситуації в Білорусі". Україна ніколи не втручалася і не має наміру втручатися у внутрішні справи Білорусі, на відміну від Росії та її спецслужб”, - підкреслив Боднар.

Він також наголосив, що значна міра відповідальності за нинішню ситуацію в Білорусі лежить саме на Росії, яка підступно намагається позбавити білоруський народ незалежності і суверенітету, захопити його надбання і активи.

“Росія боїться демократичної України, боїться демократизації Білорусі, а тому постійно вдається до спроб дискредитації і маніпуляцій. Але намагання Росії посіяти розбрат між українським і білоруським народами заздалегідь приречені на поразку, як і нікчемні спроби перекинути на Україну відповідальність за власну підривну діяльність РФ”, - додав заступник глави українського МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська висунула ультиматум Олександру Лукашенку. Вона заявила, що якщо влада до 25 жовтня не виконає ряд певних вимог, то «на вулиці вийде вся Білорусь».

Читайте також: Білорусь обмежила перетин кордону з Україною

26 жовтня в країні розпочався масштабний протест і загальнонаціональний страйк. Працівники деяких підприємств не вийшли на зміни.

У Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

ЄС і Україна не визнають легітимність Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-