Коронавірус, Донбас і приватизація: Зеленський та Алієв поговорили телефоном

Коронавірус, Донбас і приватизація: Зеленський та Алієв поговорили телефоном

Укрінформ
Президенти України і Азербайджану Володимир Зеленський та Ільхам Алієв обговорили перебіг виконання низки масштабних інфраструктурних та інвестиційних проєктів, які за активної участі великого бізнесу та інвесторів з Азербайджану реалізуються в Україні.

Про це йшлося під час телефонної розмови глав двох держав, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Президента України.

«Приємно, що азербайджанські партнери беруть активну участь у реалізації важливих проєктів у нас. Яскравий приклад - капітальний ремонт 38 кілометрів траси М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі. Ми також рухаємося до завершення будівництва сервісного хабу на КПВВ «Чонгар», – сказав Зеленський.

Президент України відзначив динаміку двостороннього політичного діалогу та запросив азербайджанські компанії до участі у великій приватизації. Він також запропонував активізувати двосторонню співпрацю у межах проєктів з ДП «Антонов».

Крім того, співрозмовники обговорили епідемічну ситуацію та заходи, яких вживають в Україні та Азербайджані для боротьби з поширенням коронавірусу.

Зеленський зазначив, що в Україні – низька летальність серед хворих на COVID-19 порівняно з іншими країнами. Водночас він зауважив, що громадяни вже втомилися від карантинних обмежень.

Президенти висловили сподівання на якнайшвидше створення вакцини та домовилися й надалі координувати зусилля двох країн у напрямку протидії поширенню коронавірусу.

Зеленський також розповів Алієву про безпекову ситуацію на Донбасі. Він нагадав, що під час зустрічі радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату було підтверджено необхідність дотримання сталого режиму припинення вогню, який триває ось уже майже два місяці. За цей час внаслідок провокації Україна втратила одного військового, однак в інші дні бойових втрат фактично немає.

Читайте також: Азербайджан планує поглибити стратегічне партнерство з Україною – МЗС

Своєю чергою Алієв заявив про підтримку з боку Азербайджану суверенітету й територіальної цілісності України й наголосив, що Азербайджан ставиться до України як до близького стратегічного партнера.

Також зазначається, що окрему увагу Зеленський та Алієв приділили обговоренню співпраці України та Азербайджану в культурно-гуманітарній сфері, у спорті, туризмі та сфері міжлюдських контактів. Також Президент України подякував за те, що Азербайджанський національний музей килима впровадив проєкт першої леді України й надає туристам послуги україномовного аудіогіда.

«Мені особливо приємно, що Музей зробив Україні цей чудовий подарунок до Дня Незалежності нашої країни – із серпня цього року «заговорив» українською», – сказав глава Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-