Європа хоче розв'язати конфлікт на Донбасі з мінімальними збитками для України - експерт

Європа хоче розв'язати конфлікт на Донбасі з мінімальними збитками для України - експерт

Укрінформ
Позиції Європи і США щодо кризи на Донбасі відрізняються, але спільним при цьому є посилення прагнення до його завершення.

Як передає Укрінформ, таку думку висловила експерт Міжнародної кризової групи Катарін Квідж Джадж у програмі "Насправді: Донбас" на телеканалі "Дом".

"Європейські партнери України, як і раніше, дуже хочуть, щоб цей конфлікт було завершено. Яким чином він буде завершений, їх хвилює, але меншою мірою. Вони реально просто хочуть позбутися від цієї проблеми з мінімальними збитками для України. Що стосується американських партнерів, то їхня позиція залишається приблизно такою ж. Лише з боку деяких представників Державного департаменту позиція навіть більше посилилася. Я говорю про те, що американські партнери скоріш за все розглядають Мінськ як спосіб для збереження санкцій проти Росії. Для них найголовніше — це те, щоб конфлікт завершився не просто якось, а так, щоб максимальні збитки було завдано путінському режиму, і щоб Україна залишалася якомога більше прозахідною", - припустила міжнародний експерт.

Читайте також: РФ може напасти на Україну, але не восени — голова Служби зовнішньої розвідки

Своєю чергою журналіст-міжнародник Христина Зеленюк також підтвердила, що існує різниця підходів Сполучених Штатів і Європейського Союзу до вирішення конфлікту в Україні.

"На жаль, різниця підходів Сполучених Штатів і Європейського Союзу є, тому що тривалий час зберігалася в Сполучених Штатах така думка, що це Євросоюз має розв'язувати проблему війни України з Росією або Росії проти України. Що війна триває на європейському континенті, тому це виключно внутрішньоєвропейська проблема", - прокоментувала це питання українська журналістка.

Читайте також: Україна віддана "Мінську", але має різні сценарії розвитку ситуації — Кулеба

Як повідомлялося, США і Євросоюз 2014 року ввели санкції проти Росії у відповідь на її дії щодо дестабілізації ситуації в Україні.

Збройна агресія Росії проти України розпочалася 20 лютого 2014 року з військової операції збройних сил РФ із захоплення частини території України — Кримського півострова. Після цього російські регулярні війська та керовані РФ бойовики окупували окремі райони Донецької та Луганської областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-