Мендель звернула увагу американських ЗМІ на три основні напрямки реформ в Україні

Мендель звернула увагу американських ЗМІ на три основні напрямки реформ в Україні

Укрінформ
Міжнародна спільнота збільшує підтримку Україну через успішне впровадження в країні реформ.

Про це у статті для видання “National Interest” пише прессекретар президента України Юлія Мендель.

“Це (збільшення фінансової підтримки від ЄС, МВФ та МБРР - ред.) стало можливим перш за все завдяки запуску структурних реформ. Серед них: боротьба із корупцією, створення ринку землі, нове законодавство про концесію та приватизацію, а також лібералізація банківського сектору. Міжнародні фінансові інституції не вкладали б свої ресурси у непередбачувані економіки, що не демонструють прогресу”, - зазначає Мендель.

Вона звернула увага на три основні напрямки втілення реформ в Україні: відкриття ринку землі, створення правил концесії та приватизації, а також розвиток важливої інфраструктури.

Читайте також: Вища рада правосуддя позитивно оцінює президентський законопроєкт про судову реформу

“Судову реформу буде завершено протягом року. Ми скасували сотні документів, яким регулювався бізнес, аби дати йому більше свободи. Перелік позитивних перетворень в період Президента Зеленського - велетенський”, - наголосила прессекретар.

Вона нагадала, що після інавгурації Володимир Зеленський пообіцяв “змінити старі підходи, що заважали Україні зростати”.

“Основу цього вже збудовано, а стіни й дах будуть незабаром завершені. Ми всі хочемо бути у міцному помешкані для кожного українця, у якому раді кожному, незалежно від його або її мови, культури, релігії, політичних поглядів”, - йдеться у статті.

На переконання Мендель, для досягнення цього “нам слід змінити наратив жертовності у суспільстві та агресивні манери відносно один одного”.

“Саме майбутнє України повинне об’єднувати усіх нас”, - підсумувала прессекретар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-