Україна сподівається на саміті з ЄС підписати угоду про спільний авіапростір

Україна сподівається на саміті з ЄС підписати угоду про спільний авіапростір

Укрінформ
Україна сподівається на підписання угоди про спільний авіаційний простір в рамках саміту з ЄС у жовтні.

Про це заявила директор Департаменту ЄС і НАТО МЗС України Марина Михайленко під час онлайн-дискусії "Головування Німеччини в Раді ЄС: чого чекати Україні?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час німецького головування відбудеться саміт Україна-ЄС, він уже підтверджений на 1 жовтня, ми дуже хотіли б нарешті в рамках цього саміту підписати угоду про спільний авіаційний простір. Як ви знаєте, у 2013 році ця угода була парафована, але там було проблемне питання стосовно Гібралтару, і ми дуже сподіваємося, що зараз це питання все ж таки буде вирішено і узгоджено формулювання між Європейською Комісією та Іспанією, прийнятне для всіх сторін", - сказала Михайленко.

Вона додала, що підписання цієї угоди в рамках саміту є дуже важливим для України.

Читайте також: МЗС: Україна готує пропозиції до саміту в жовтні щодо оновлення Угоди про асоціацію з ЄС

Як відомо, Європейський спільний авіаційний простір (САП) – двостороння угода між ЄС і третіми країнами, що встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносин у сфері авіації, дозволяючи ефективніше та безпечніше використання повітряного простору.

Переговори про САП з Україною завершилися в 2013 році, але підписання угоди було заблоковане через конфлікт між Великою Британією та Іспанією щодо статусу аеропорту Гібралтару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-