У Раді зареєстрували проєкт постанови про призначення місцевих виборів

У Раді зареєстрували проєкт постанови про призначення місцевих виборів

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови №3809 "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (25 жовтня 2020 року)".

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Документ одержано Верховною Радою 8 липня і передано на розгляд керівництву.

Текст проєкту постанови наразі не оприлюднений.

Авторами проєкту є члени Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Читайте також: Разумков не впевнений, що Рада ухвалить реформу децентралізації до місцевих виборів

Раніше Голова Верховної Ради Дмитро Разумков звернувся до голови партії, першого заступника голови фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнка, а також до керівників комітетів з проханням опрацювати питання, пов'язані з проведенням місцевих виборів, щоб парламент міг проголосувати їх вчасно.

Відповідно до статті 141 Конституції України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Таким чином, чергові місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

Згідно з чинним законодавством, Верховна Рада призначає чергові місцеві вибори не пізніше ніж за 90 днів до дня їх проведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-