"Євросолідарність" наполягає на створенні ТСК у справі Шеремета

Укрінформ
Фракція партії "Євросолідарність" закликала керівництво ВР на наступному тижні включити до порядку денного постанову про створення тимчасових слідчих комісій у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, а також з питань переслідування ветеранів і волонтерів.

Про це заявила співголова фракції Ірина Геращенко під час пленарного засідання парламенту в середу, повідомляє пресслужба політсили.

"Ми ще і ще звертаємося до керівництва Верховної Ради з проханням наступного пленарного тижня обов’язково поставити до порядку денного створення ТСК з питань переслідування ветеранів і волонтерів",- сказала Геращенко.

Вона також зауважила, що наразі йдеться про створення "якихось ТСК, аби підіграти недружній країні агресору", і "ТСК, яка точно може зруйнувати двопартійну підтримку України з боку нашого стратегічного партнера США - країни, яка протягом цих років не тільки надавала Україні технічну, фінансову допомогу, допомогу в проведенні реформ, а також нелетальну зброю".

"В цей же час, не ставлять в порядок денний ТСК, які давно вже пройшли комітет, зокрема ТСК у справі Шеремета", - заявила Геращенко.

Вона нагадала, що у цій справі затримані ветерани і волонтери.

Читайте також: Президент: Якщо підозрювані у вбивстві Шеремета не винуваті - відповідатимуть ті, хто їх звинуватив

Як повідомлялося, про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства Шеремета заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 12 грудня 2019 року.

Зокрема, слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Кузьменко й Антоненко наразі перебувають у СІЗО. Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-