Гроші на закупівлю гумдопомоги взяли не з держбюджету - ОП

Гроші на закупівлю гумдопомоги взяли не з держбюджету - ОП

Укрінформ
Офіс Президента не витратив нічого з держбюджету на закупівлю засобів захисту для медпрацівників та медичні товари. Усі кошти були взяті з благодійного фонду, звіт щодо його роботи ВП представить наступного тижня.

Про це заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив у інтерв'ю порталу Ліга.net.

"Нуль. Готуємо звіт на наступний тиждень про те, як працював фонд, на що витратили гроші і скільки. У понеділок дамо інформацію. Її зводять", - сказав Тимошенко.

Коментуючи питання про передачу перевезень таких вантажів МОЗ, Тимошенко зазначив, що ОП зайнявся цим тому, що треба "було пройти спочатку кризовий етап", а також тому, що закупівля комерційною структурою чи благодійним фондом в існуючих умовах проходить швидше, ніж держорганізаціям або органом влади.

Читайте також: Усі засоби індивідуального захисту, закуплені за участю ОП, пішли до лікарень - Тимошенко

"МОЗ потрібно провести тендер, це за день не робиться. До того ж, були обмеження у МОЗ з закупівель на іноземні підприємства. Китай зараз не працює з жодною країною з оплати після відвантаження. Вони працюють за 100% передоплатою. Це ризик. І держпідприємства як ДП "Медичні закупівлі України" не дуже можуть підписати такі документи", - заявив Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, доставкою засобів і устаткування, необхідних для подолання епідемії COVID-19, яку досі курував Офіс Президента, надалі займатиметься Міністерство охорони здоров'я України. Також раніше МОЗ провело закупівлю 70 тис. костюмів біозахисту китайського виробництва. Водночас заступник міністра Світлана Шаталова заявила, що їх поставка затримується на 10 днів, оскільки Китайська Народна Республіка запровадила контроль експорту товарів медичного призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-