Арахамія назвав можливі дати розгляду

Арахамія назвав можливі дати розгляду "банківського" законопроєкту

Укрінформ
Верховна Рада може розглянути законопроєкт №2571-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» 14 чи 15 травня.

Таку думку висловив голова депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Давид Арахамія під час брифінгу 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що це буде десь після 10 травня. Це може бути в якийсь день, який ми визначимо. За традицією, ми бачимо, що найкраще люди збираються в четвер чи п’ятницю. Тобто за тиждень наступного четверга чи п’ятниці. Можливо, це буде середа, якщо можна це буде зробити скоріше, ми зробимо так», – сказав Арахамія, відповідаючи на запитання, коли може бути скликане позачергове засідання ВР задля розгляду «банківського» законопроєкту в другому читанні.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д) і скоротила терміни підготовки його до другого читання.

Закон, зокрема, унеможливить скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з держбюджету їхнім попереднім власникам.

За час підготовки законопроєкту №2571-д до другого читання депутати внесли до нього понад 16 тисяч поправок.

27 квітня Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт №2571-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності».

При цьому голова профільного комітету Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») прогнозує, що у разі застосування спеціальної процедури Рада може наступного тижня розпочати розгляд у другому читанні законопроєкту №2571-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» та ухвалити його в цілому як закон за півтора дня.

Читайте також: “Слуга народу” має голоси для Саакашвілі, але Зеленський бачить його на іншій посаді - Арахамія

Відповідно до закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури», спеціальна процедура розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло більш як 500 поправок, передбачає збір підписів не менше 150-ти депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого Рада на найближчому засіданні має проголосували 226-ма голосами за запуск цієї спецпроцедури.

Раніше Арахамія припускав, що фінальне голосування в другому читанні за законопроєкт №2571-д може відбутися 10-11 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-