В’ятрович обіцяє прийти завтра на допит у ДБР

В’ятрович обіцяє прийти завтра на допит у ДБР

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович заявив, що йде на допит у ДБР 28 квітня.

Про це В'ятрович написав у Facebook.

"Завтра, 28 квітня, йду на допит у ДБР у справі міжнародного форуму пам’яті Голодомору. О 10.30 перед входом до приміщення Державного бюро розслідувань (вулиця Симона Петлюри, 15) зроблю заяву з приводу цього допиту", - написав він.

За словами народного депутата, Державне бюро розслідувань кваліфікує організацію міжнародного форуму «Україна пам’ятає, світ визнає» до 85-х роковин Голодомору у 2018 році як «зловживання службовим становищем», погрожуючи йому 5-8 роками в’язниці.

Читайте також: В'ятрович повідомив, що його викликають на допит у ДБР

"Ця абсурдна справа – складова тиску проти людей, що системно відстоюють українські національні інтереси України і протидіють русскому міру. Своєрідна реакція на 15 років моєї праці з відкриття правди про геноцид українців, розсекречення архівів КГБ, національне і світове визнання злочинного характеру Голодомору. До речі, лише після Революції Гідності відновлено державне фінансування пам’ятних заходів високого рівня. Зокрема, Форуму «Україна пам’ятає, світ визнає», - уточнив він.

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня В'ятрович повідомив, що його викликають на допит у ДБР як свідка в ініційованій Бужанським справі щодо проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам пам'яті жертв Голодомору.

У листопаді 2019 року народний депутат від партії "Слуга народу" Максим Бужанський повідомив у Telegram, що звернувся до правоохоронців із заявою, в якій стверджує, що ексголова Інституту національної пам'яті, а пізніше народний депутат від "ЄС" Володимир В'ятрович нібито присвоїв частину грошей Інституту, витрачених на проведення міжнародного форуму пам'яті жертв Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-