ЦВК непокоїть доля виборчкомів за умов скорочення фінансування

ЦВК непокоїть доля виборчкомів за умов скорочення фінансування

Укрінформ
У Центральній виборчій комісії стурбовані тим, як будуть формуватися та функціонувати виборчі комісії в умовах скорочення фінансування місцевих виборів.

Про це сказав голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко під час прямого ефіру на сторінці Громадянської мережі ОПОРА у Facebook, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо оцінювати ті зміни до обсягу фінансування, можна припустити, що ідеться про скорочення фінансування саме на оплату праці членів виборчих комісій і залучених працівників. Тому що на ці цілі було передбачено близько 1 мільярда 400 млн гривень, відповідно, воно десь так і кореспондується. І це одне із основних питань, яке найбільше нас непокоїть: чи за таких умов будуть сформовані виборчі комісії, чи будуть дільничні виборчі комісії в першу чергу, і чи будуть вони ефективно виконувати свою функцію», - зазначив Діденко.

Читайте також: ЦВК передбачила можливість проведення онлайн-засідань

Як повідомлялося, Верховна Рада України 13 квітня ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Згідно зі змінами, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів зменшена на 1 млрд 154 млн 988 тис. грн.

У затвердженому парламентом законі про Державний бюджет на 2020 рік видатки за цією статтею становили 2 млрд 154 млн 988 гривень.

Відповідно до статті 141 Конституції України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Таким чином, чергові місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

Згідно з чинним законодавством Верховна Рада призначає чергові місцеві вибори не пізніше, ніж за 90 днів до дня виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-