Діяльність ОДА оцінюватимуть за новими показниками ефективності

Діяльність ОДА оцінюватимуть за новими показниками ефективності

Укрінформ
Перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов анонсував розробку концепції оцінки соціально-економічного стану областей та діяльності обласних державних адміністрацій на основі максимально об’єктивних кількісних параметрів.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

«Досі у різних гілок влади не було єдиної, зрозумілої для всіх та прозорої системи оцінювання ефективності роботи облдержадміністрацій у тих сферах, у яких вони мають повноваження. Тому ми з допомогою профільних фахівців та експертів проаналізували всі плюси та мінуси в їхній роботі та розробили цю концепцію», - зазначив Трофімов, який курує регіональну політику в ОП.

За його словами, така концепція дасть змогу порівнювати результати діяльності ОДА у міжрегіональному та часовому розрізі й допомагатиме визначати точки, де облдержадміністрації можуть докладати зусилля для покращення ситуації.

Читайте також: Кабмін пропонує зменшити зарплату топчиновників: кому і наскільки

Заступник керівника ОП пояснив, що нині існують реальні повноваження ОДА, перелік яких визначений Законом «Про місцеві державні адміністрації» і які змінюються нечасто. Але додав, що способи збору, структурування, передачі даних, які збираються державою, постійно вдосконалюються, а тому конкретні показники оцінки ефективності можуть змінюватися доволі часто для того, щоб максимально повно використовувати потенціал наявних даних.

«Тому ми обрали дворівневий індекс оцінки діяльності ОДА, у якому верхній рівень розраховуватиметься за галузевим принципом розподілу повноважень, а нижній – на основі набору параметрів для оцінки діяльності в кожній галузі, що можуть змінюватися за потреби», – наголосив Трофімов.

Він також розповів, що інтеграція параметрів моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів здійснюватиметься на основі показників щоквартальної оцінки соціально-економічного розвитку Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя.

Трофімов зауважив, що найближчим часом концепція має бути презентована Президенту Володимиру Зеленському та затверджена урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-