Катастрофа літака МАУ: Данілов анонсував візит делегації з Ірану

Катастрофа літака МАУ: Данілов анонсував візит делегації з Ірану

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов очікує на делегацію з Ірану, щоб з'ясувати, що насправді змінилось у питанні збитого українського літака.

Про це він сказав в інтервʼю Українському радіо.

"Те, що стосується нашої співпраці з іранською стороною, то вже 9 січня ми зробили заяву, що був збитий наш літак. З першого дня ми почали співпрацювати з ними, щоб дослідити, що відбулося. Нам не подобається те, що друга ракета, відправлена у наш літак, була відправлена не на 3-й секунді, як мала, а на 29-й. Нас це дуже бентежить, тому дослідження для нас є фундаментальною частиною цього розслідування. Сьогодні розслідування йде в Тегерані, але воно відбувається за обов'язкової участі української сторони. В мене була місія в Тегеран, і ми домовилися, що найближчим часом це питання буде вирішене. Ми чекаємо делегацію, щоб уже в Україні могли вирішити, як технічно це відбуватиметься", - сказав Данілов.

Читайте також: “Чорну скриньку” літака МАУ можна буде розшифрувати лише після ремонту - міністр оборони Ірану

Як повідомлялося, 8 січня після вильоту з тегеранського летовища ім. Імама Хомейні був збитий двома ракетами літак Міжнародних авіаліній України. На його борту перебувало 176 осіб, усі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів та дев'ятеро членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану та Великої Британії.

Тегеран досі відмовляється передати Києву "чорні скриньки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-