Бородянський вважає недоцільним знову створювати окреме Міністерство спорту

Бородянський вважає недоцільним знову створювати окреме Міністерство спорту

Укрінформ
Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський не вважає за доцільне створювати окреме Міністерство спорту.

Про це він сказав у коментарі журналістам після брифінгу на тему “Захист об’єктів ЮНЕСКО: нові буферні зони в Києві, об’єкти реставрації в Україні на 2020 рік”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо розділення міністерства. Ми всі розуміємо, що спорт потребує потужного управління, а потужне управління - це потужні інституції. Ми будуємо потужне міністерство (МКМС - ред.), потужну агенцію (Державне агентство спорту - ред.). Ми плануємо створити Фонд підтримки спорту", - сказав Бородянський.

Він зазначив, що нова структура, яка нині вибудовується, дозволить міністерству створювати політику, держагентству - реалізовувати цю політику та розвивати масовий спорт.

"Така конструкція, я думаю, в рази потужніша, ніж окреме міністерство. Тому я вважаю, що потрібно продовжувати йти в таку структуру, посилювати інституцію", - додав Бородянський.

Читайте також: Бородянський заявив, що українські спортсмени змушені виступати на змаганнях в РФ

Як повідомлялося, уряд у 2019 році об’єднав у єдине Міністерство культури, молоді та спорту три відомства - Міністерство культури, Міністерство молоді та спорту, а також Міністерство інформаційної політики.

Нещодавно ЗМІ повідомляли, що Офіс Президента розглядає можливість розділити Міністерство культури, молоді та спорту окремо на Мінкультури та Міністерство молоді і спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-