Уряд оцінює економічну ситуацію і думає над долею шахт — Гончарук

Уряд оцінює економічну ситуацію і думає над долею шахт — Гончарук

Укрінформ
Уряд прийматиме рішення щодо закриття чи підтримки шахт, зважаючи на економічну доцільність.

Про це Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“По кожній із них ми зараз оцінюємо економічну ситуацію. Ті шахти, які де є економічна доцільність, і де вони економічно можуть конкурувати, ми будемо підтримувати настільки, наскільки це можливо. Ті шахти, де немає економічного рішення, які внаслідок безвідповідального хазяйнування протягом десятків років доведені до ручки, і підняти їх економічної спроможності немає, ми будемо шукати можливість, щоб кожна людина, яка там зараз працює, не залишилася на вулиці. Не переживайте, ми подбаємо про шахтарів та їхні сім'ї. Ми знайдемо можливість до кожного із них забезпечити майбутнє”, - сказав Гончарук.

За його словами, вже проведено аудит шахт, їх нині 34. Прем’єр-міністр зазначив, що на більшості шахт ситуація така: шахтарі працюють у важких умовах, із застарілим обладнанням, а собівартість того вугілля не витримує конкуренції.

Читайте також: На зарплати шахтарям виділили з бюджету 163 мільйони

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого Президент Володимир Зеленський під час спілкування зі співробітниками шахти “Межирічанська” Державного підприємства “Львіввугілля” у Червонограді пообіцяв розробити та обговорити з суспільством плани щодо реформування шахт та їх модернізації. Зокрема, за його словами, буде обговорюватися, які шахти треба модернізувати, а які закривати, і шукати шахтарям роботу.

Також Зеленський підкреслив, що загалом заборгованість на ДП “Львіввугілля” сягає 175 млн гривень і пообіцяв її “закривати”. Заборгованість перед працівниками на шахті “Межирічанська” становить 22 млн гривень, Президент пообіцяв до кінця лютого виплатити шахтарям цієї шахти гроші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-