Хто в Раді працює найбільше - КВУ назвав трійку лідерів серед депутатів

Хто в Раді працює найбільше - КВУ назвав трійку лідерів серед депутатів

Укрінформ
Співголови фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко й Артур Герасимов та лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін мають найвищі показники роботи під час другої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

Такі дані наведені в дослідженні Комітету виборців України "Підсумки другої сесії Верховної Ради", яке було презентовано під час брифінгу 20 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Досить високими є показники роботи Ірини Геращенко та Артура Герасимова із "Європейської солідарності" та Сергія Рахманіна з "Голосу". Так, Ірина Геращенко відвідала 100% засідань Ради (найвищий результат серед лідерів фракцій), 86% засідань комітету, взяла участь у 83% голосувань Ради (найвищий результат серед лідерів фракцій), подала 57 законопроєктів, 6 із яких було прийнято. Артур Герасимов відвідав 87% засідань Ради, взяв участь у 76% голосувань, був присутній на 95% засідань комітету (найвищий результат серед лідерів фракцій), подав 27 законопроєктів, 6 із яких було підтримано. Сергій Рахманін відвідав 91% засідань Ради, 88% засідань комітету, взяв участь у 78% голосувань, подав 16 законопроєктів, 4 із яких були прийняті", - йдеться у дослідженні.

Читайте також: Четверо депутатів пропустили 90% голосувань у Раді - КВУ

Водночас, за даними КВУ, окремі лідери фракцій фактично провалюють роботу за певними напрямками. Так, у Юрія Бойка ("Опозиційна платформа - За життя") і Вадима Рабиновича (ОПЗЖ) низькі показники участі в голосуваннях. Зокрема, Бойко взяв участь лише в 17% голосувань Ради за час роботи другої сесії, а Рабинович – в 14%, що є одним із найнижчих результатів серед усіх народних депутатів.

У лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко і голови фракції "Слуга народу" Давида Арахімії низькі показники відвідуваності засідань комітету. Так, за п’ять місяців лідер "Батьківщини" була присутня лише на 38% засідань Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, членом якого вона є. У свою чергу Арахамія відвідав таку ж кількість засідань Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Як повідомлялося, друга сесія ВР дев'ятого скликання тривала із вересня 2019 року до 17 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-