Протести під Радою: поліція затримала 26 учасників акцій

Протести під Радою: поліція затримала 26 учасників акцій

Оновлено
Укрінформ
Столична поліція затримала найбільш активних учасників акцій під Верховною Радою, їх доставляють в управління поліції.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

"Найбільш активних учасників затримали, їх доставляють в управління поліції. Після отримання показів їх діям буде надана правова оцінка", - йдеться у повідомленні.

Пізніше на брифінгу начальник поліції Києва Андрій Крищенко сказав про 26 затриманих. 

"Вони перебувають у районному управлінні, аналізуються всі дані, які у нас є, відео, інформація від свідків", - зазначив Крищенко, додавши, що із цими затриманими працюють поліцейські. Він наголосив, що всіх 26 затриманих осіб оглядають лікарі, і у разі необхідності їм буде надана медична допомога.

Начальник столичної поліції поінформував, що у сутичках брали участь до 500 осіб.

За його словами, наразі є інформація про 17 постраждалих поліцейських, які звернулися із різними травмами — “на щастя, легкими, як то перелом пальців, садна обличчя, забій носа, і багато опіків очей від використання газу”.

Він уточнив, що двоє цивільних осіб звернулися до лікарняних закладів. З ними будуть спілкуватися поліцейські, щоб з'ясувати, коли і в яких обставинах вони отримали ці тілесні ушкодження, зазначив Крищенко.

За його словами, порушено вже кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (Опір працівнику поліції) ККУ. Затриманим надається юридична допомога, уточнив Крищенко.

Читайте також: Розібрана бруківка і сміття: вулицю Грушевського відкрили для авто

Як повідомлялося, під Верховною Радою 17 грудня пройшли одночасно кілька масових акцій. Зокрема, це акції щодо ринку землі, авто на єврономерах і на підтримку законопроєктів щодо Трудового кодексу.

В ході сутичок під Верховною Радою загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України надали допомогу 16-м постраждалим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-