Баканов заперечує чутки про бійку з Богданом

Баканов заперечує чутки про бійку з Богданом

Укрінформ
Голова СБУ Іван Баканов заявляє, що у нього з керівником Офісу Президента Андрієм Богданом лише робочі стосунки, і заперечив чутки про їхню бійку.

Про це Баканов заявив в інтервʼю Главкому

"Я прийшов працювати на державу, а не вибудовувати стосунки з Богданом. Я зараз не встигаю слідкувати за такими новинами (про бійку - ред.). Першою мені інформацію про це мені скинула дружина, другою чи третьою людиною був безпосередньо сам Богдан. Звісно, у нас не було ніякої бійки. Навіть з точки зору фізики: це ж якої сили має бути удар, щоб вибити зуба", - зазначив він.

Голова СБУ зауважив, що у нього з Богданом немає ніяких стосунків, окрім робочих. "Чим менше у тебе дружніх стосунків, у тому числі на новому робочому місці, тим менше кинджалів буде з часом в спині", - додав він.

Відповідаючи на запитання, кому вигідно розповсюджувати такі чутки, Богдан зауважив: "Мені важко сказати – думаю, з часом ми дізнаємось".

Щодо нібито намагання Богдана “навʼязати” йому певних людей, зокрема, Дмитра Нескоромного на посаду керівника Головного слідчого управління СБУ, Баканов відповів, що йому важко щось нав’язати, а нав’язати Президенту – неможливо. "Саме Володимир Олександрович визначається з тих чи інших кадрових питань. Чує всіх, але завжди ухвалює особисте тверде рішення", - заявив голова СБУ.

Читайте також: Зеленський змінив заступників голови СБУ

За словами Баканова, Нескоромний з’явився у кандидатах на посаду раніше, ніж його порадив Богдан. "Пан Нескоромний точно не хоче зробити Службу слабкішою, і в цьому його плюс", - зауважив голова СБУ.

Баканов також повідомив, що його заступник Владислав Бухарєв був звільнений за його поданням. "Президент зрозумів аргументацію і визначився. Скажімо так: у нас не збігалося стратегічне бачення реформування Служби безпеки. СБУ - не Ватикан, не держава в державі, тут не буде окремих законів і обраних", - заявив він.

“Кадри потребують оновлення, старі кадри мислять старими категоріями. Молоді люди більш прогресивні в цьому сенсі, і вони не бояться тих змін, які очікують СБУ. Владислав Бухарєв, мені здається, бачив роботу системи по-старому”, - підсумував Баканов.

Читайте також: Баканов заявляє про "тихий саботаж" його рішень у СБУ

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський указом від 8 листопада звільнив Бухарєва з посади першого заступника голови СБУ - начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Водночас глава держави призначив Дмитра Нескоромного першим заступником голови СБУ - начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України. До цього Нескоромний обіймав посаду заступника голови СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-