"ЄC" наполягає, щоб Рада у вівторок розглянула відставку Яременка

Укрінформ
Фракція партії "Європейська солідарність" хоче включити до порядку денного на вівторок питання звільнення народного депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка з посади голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Про це заявила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко під час засідання Погоджувальної ради парламенту 11 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми наполягаємо, щоб стояло у вівторок (у порядку денному - ред.) питання кадрове — про голову Комітету із зовнішніх відносин пана Яременка", - сказала Геращенко.

Читайте також: На посаду голови комітету ВР замість Яременка є три кандидати

Як повідомляв Укрінформ, раніше у фракції "Слуга народу" поінформували, що в понеділок, 11 листопада, можуть розглянути заяву Яременка про складення обов’язків голови Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва.

Цю заяву депутат написав після того, як один з інтернет-ресурсів оприлюднив фотографії із сесійної зали парламенту, на яких видно, як Яременко переписується із користувачами "Сеть знакомств..." та "Loveeto". У листуванні йшлося про надання інтимних послуг за гроші.

Спочатку Яременко написав у Facebook, що листування сфабриковане спеціально для журналістів, але згодом видалив цей пост і розмістив вибачення.

1 листопада фракції "Голос", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і ОПЗЖ закликали керівництво Ради порушити питання доцільності перебування Яременка на посаді голови Комітету з питань зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва.

За регламентом, у разі відкликання голови комітету, нового кандидата на цю посаду пропонує фракція, за чиєю квотою був обраний попередній очільник комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-