Під Радою мітингують проти запуску ринку землі

Під Радою мітингують проти запуску ринку землі

Фото
Укрінформ
Аграрії та фермери проводять біля Верховної Ради акцію протесту проти включення до порядку денного законопроєкту №2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На площі біля Верховної Ради зібралися близько 1,5-2 тисячі людей з різних областей України. Акція почалася з виконання Гімну України.

Мітингувальники тримають гасла: "Ми проти №2178-10, ні - продажу землі олігархам", "Президент, не допустіть продажу землі олігархам", "Не продавайте Батьківщину", "2178-10 знищить агросектор України".

Акція під ВР проти продажу землі / Фото: Юлія Овсяннікова. Укрінформ

Люди також тримають прапори Всеукраїнської аграрної ради, ВО "Свобода", Асоціації фермерів приватних землевласників України. Організатор акції – ГС “Всеукраїнська аграрна рада”.

На площі встановлено сцену, лунають виступи, чути вигуки: "Землю - громадам".

Читайте також: В Україні запустили сайт про земельну реформу

Учасники акції заявляють, що приїхали за власним бажанням, хочуть, щоб "нашу землю не продавали і дали працювати на нашій землі".

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” № 2178-10.

Законопроєкт передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на відчуження земель сільськогосподарського призначення усіх форм власності.

Визначається, що право купувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення буде надано громадянам України, територіальним громадам, державі, юридичним особам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-