США евакуюють з Сирії 1000 своїх військових — міністр оборони

США евакуюють з Сирії 1000 своїх військових — міністр оборони

Укрінформ
Міністр оборони Марк Еспер заявив у неділю в ефірі програми "Face the Nation" що США готується передислокувати 1000 військовослужбовців з північно-східної Сирії на південь

Про це він сказав телеканалу CBS.

"США готуються до евакуації близько 1000 американських військових з півночі Сирії якомога безпечніше та швидше", - заявив Еспер. Цей крок вирішили зробити через тиждень після того, як президент Трамп оголосив про передислокацію кількох десятків американських військових, що діяли разом з курдськими силами на півночі Сирії, відкривши двері для турецького наступу проти Сирійських сил оборони (SDF), головних союзників Вашингтона у боротьбі проти ІДІЛ.

Читайте також: У Сирії до 400 тисяч цивільних можуть постраждати через наступ Туреччини — ООН

"Протягом останніх 24 годин ми дізналися, що турки, ймовірно, мають намір продовжити свою операцію на південь, глибше ніж спочатку планувалося, та на захід", - сказав Еспер і додав, що " протягом останніх 24 годин дізналися, що SDF прагне укласти угоду з Асадом та росіянами для бойових дій проти турків на півночі Сирії".

Еспер розповів , що розміщені в Сирії американські війська опинилися між турецькими військами та СДФ.

"Тому я розмовляв з президентом минулої ночі, й після обговорень з рештою команди з комітету національної безпеки, він наказав, щоб ми розпочали планове виведення наших військових з півночі Сирії".

Фото: Will Noonan, ADC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-