Україна зацікавлена у кооперації з НАТО у сфері кібербезпеки

Україна зацікавлена у кооперації з НАТО у сфері кібербезпеки

Фото, відео
Укрінформ
Україна зацікавлена у нарощуванні співпраці з НАТО та його окремими країнами-членами у розвитку кібернетичного захисту.

Про це у Лондоні під час виступу на засіданні Парламентської Асамблеї НАТО заявив член української делегації Андрій Клочко у ході обговорення доповіді представника Франції Жан-Марі Бокель «Північноамериканський та європейський підхід до цифрового ринку та кібернетичної безпеки», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна перебуває в зоні ризику серйозних кіберзагроз з боку Російської Федерації. Разом з цим, перед урядом України поставлено завдання щодо розвитку цифрових технологій у всіх сферах суспільних відносин. Цей процес вже відбувається, але перехід державного управління, економіки, соціальних послуг «у цифру» потребуватиме додаткових заходів безпеки. Тому Україна зацікавлена у кооперації в цьому напрямку з членами НАТО», - зауважив Андрій Клочко.

Читайте також: Уряд шукає фахівців у сфері IT — Дубілет

Він, зокрема, наголосив на тому, що військова агресія РФ проти України супроводжується інтернет-атаками та спеціальними операціями в соціальних мережах, включаючи Facebook, Twitter, «Вконтакте» та інші. Найбільш агресивні соціальні російські соціальні мережі, такі як «Вконтакте» та «Однокласники», прямо контролюються російським урядом та їх поширення було заблоковано в Україні. Російські пропагандисти намагаються обходити ці заборони, внаслідок чого кілька десятків популярних ресурсів лише у мережі Facebook, які позиціонуються як українські, насправді адмініструються з Росії.

«Демократичний розвиток нашої країни потребує, щоб ми працювали разом над посиленням цифрової безпеки, що є необхідним для подоланням інших викликів, які постають у сферах економіки або оборони. Саме тому Україна зацікавлена в співпраці з іншими країнами демократичного світу над питаннями кібернетичної та цифрової безпеки», - додав член української делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-