У Марчука є запитання до Штайнмаєра

У Марчука є запитання до Штайнмаєра

Укрінформ
На створення умов для виборів на Донбасі, тобто реалізації "формули Штайнмаєра", потрібні роки.

Про це написав у Facebook колишній представник України в Тристоронній контактній групі, політик Євген Марчук, звертаючись до президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Марчук нагадав, що перші демократичні вибори в Західній Німеччині відбулися в 1949 році, тобто через чотири роки після закінчення Другої світової.

"У зв'язку з цим у мене запитання до найдосвідченішого європейського політика пана Штайнмаєра: Ви справді призабули, що на початку необхідно було всеосяжне припинення вогню, глибока демілітаризація, демократизація суспільного життя, а тільки потім-потім істинно демократичні вибори?", - поцікавився політик.

Він також вважає, що не зайвим був би "Нюрнберзький (чи тепер Гаазький) трибунал".

Крім того, Марчук запропонував президенту ФРН поспілкуватися з представниками німецької розвідки, щоб дізнатися про деталі війни, яку Росія шостий рік веде у центрі Європи.

Читайте також: Одесити передали Зеленському звернення проти "формули Штайнмаєра"

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Також проти імплементації "формули Штайнмаєра" виступили низка обласних та міських рад.

Масові акції проти "формули Штайнмаєра" відбулися у Києві та в регіонах країни 1, 2 та 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-