Суд відновив Богдана в списках БПП

Суд відновив Богдана в списках БПП

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним рішення Центральної виборчої комісії, яка у 2016 році виключила нинішнього главу Офісу президента Андрія Богдана зі списку партії Блок Петра Порошенка.

Це випливає з відповідного рішення суду, передає "Дзеркало тижня".

Повідомляється, що на виборах до Верховної ради у 2014 році Андрій Богдан балотувався за партійними списками БПП під номером 74. Тоді в Раду пройшли 64 людини за списками БПП.

В березні 2016 року був прийнятий закон, що дозволяє лідерам партій виключати кандидатів у депутати з виборчих списків вже після виборів. Через місяць в БПП виключили Богдана зі списку як людину, яка не бере участь у партійній діяльності. ЦВК прийняла відповідну постанову.

Читайте також: Богдан звільниться сам, якщо порушить закон — Зеленський

Конституційний суд скасував відповідний закон, і Богдан зажадав від ЦВК відновити його в партійному списку. Комісія відмовила у задоволенні вимог Богдана, пославшись на відсутність необхідного механізму.

Андрій Богдан подав в Окружний адмінсуд заяву у 2018 році. 7 жовтня 2019 року суд постановив визнати незаконним і скасувати постанову ЦВК, а також визнати протиправною бездіяльність комісії в частині відновлення його в списку БПП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-