"Ні капітуляції": Зеленський вважає, що люди протестують через відсутність комунікації

Укрінформ
Президент України вважає, що більшість учасників долучилися до акції "Ні капітуляції" через відсутність комунікації з ним.

Про це він сказав під час пресмарафону 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений, що більшість людей, яка там була (на акціях "Ні капітуляції" - ред.), прийшла тому, що не було комунікації зі мною. Вони не розуміють. Може хтось дійсно від душі вважає, що це неправильно приймати "формулу Штайнмаєра". Мені здається, зараз зрозуміло, що прийняли просто текст цієї формули. Але ми знаємо точно, що про це говорять, що були якісь люди, напевно, представники, які прийшли щось покричати образливе", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що чув, як про нього кричали "те, що кричали колись на пана Путіна".

"Я чув ці слова. Тому коли ми з вами говоримо про акцію "Ні капітуляції", чи "Ні зраді" - мовляв, просто давайте, хто гучніше образить президента України - я сприймаю це дуже негативно. Мене ще ніколи в житті словом на 5 літер починаючи з "Х", і закінчуючи "О", ніхто не називав", - розповів глава держави.

Читайте також: У "Слузі народу" відреагували на мітинги проти "формули Штайнмаєра"

Один із журналістів захотів почути вибачення від Зеленського за слова керівника Офісу Президента, який у Facebook розмістив скріншоти повідомлень, начебто за участь в акції проти капітуляції пропонувалися гроші.

"Я думаю, що ви з цього приводу повинні поговорити з паном Богданом, і я впевнений, що вам ніхто не давав гроші. Але я не здавав капітуляцію. І хотів би від вас - якщо ви таке кричали на мене - я теж хотів би вибачень. Я теж хочу вибачення від людей, які мене так назвали... Я впевнений, що пан Богдан не мав на увазі вас і таких, як ви. І я впевнений, що це особисто дуже неприємно. І я думаю, що у вас буде шанс із ним поспілкуватися. Я знаю тільки одне, що він сам не придумав цей пост. Він передрукував", - сказав Зеленський.

На уточнення, чи не буде він звільняти Богдана, Президент відповів: "Я хотів би приймати рішення з приводу його професійних дій... Мені потрібна моя команда, з якою я зараз працюю".

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна узгодила текст "формули Штайнмаєра" та домовилася про розведення сил біля Золотого й Петрівського на Донбасі.

Читайте також: Разумков назвав "червоні лінії" для нового закону про особливий статус Донбасу

За словами Президента, формула передбачає ухвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Зеленський, у новому законі не буде перетнуто жодної "червоної лінії" й "не буде ніколи ніякої капітуляції".

Водночас низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Масові акції проти "формули Штайнмаєра" відбулися у Києві та в регіонах 1 і 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-