Напад на авто Порошенка: суд постановив допитати Трубу і Портнова як свідків

Напад на авто Порошенка: суд постановив допитати Трубу і Портнова як свідків

Документ
Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва виніс ухвалу, відповідно до якої ексзаступника глави АП Віктора Януковича Андрія Портнова та директора ДБР Романа Трубу повинні допитати як свідків у справі щодо спроби нападу на експрезидента Петра Порошенка у липні біля будівлі ДБР.

Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань у своєму блозі на сайті "Української правди".

"Сподіваюсь, читачі не забули напад проросійських провокаторів на Петра Порошенка біля будівлі ДБР, під час якого постраждали співробітники Управління державної охорони. Кримінальне провадження зареєстроване, однак слідчий Національної поліції чогось не хотів допитати осіб, які створили для організації нападу всі умови. Мова про директора ДБР Романа Трубу і телеграм-блогера Андрія Портнова. Шевченківський суд помилку слідчого виправив і постанову про відмову у задоволенні клопотання представника потерпілих про допит Труби та Портнова скасував", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 25 липня 2019 року після допиту п'ятого президента України Петра Порошенка у Державному бюро розслідувань сталися сутички. За словами народного депутата Верховної Ради 8-го скликання Володимира Ар'єва, на автомобіль Порошенка на виході з ДБР напали чоловіки спортивної статури, вони також вчинили бійку з охороною і втекли в бік площі Перемоги.

Читайте також: Слідчі ДБР не причетні до "зливу" даних щодо розслідування справ Порошенка - Труба

Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на автомобіль Порошенка за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

ДБР розслідує 13 кримінальних справ, у яких фігурує Порошенко. У більшості з них заявником виступає Портнов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-