Миротворці на Донбасі сприятимуть відновленню контролю України над кордоном – Брок

Миротворці на Донбасі сприятимуть відновленню контролю України над кордоном – Брок

Відео
Укрінформ
У разі прийняття рішення про міжнародну миротворчу місію на Донбасі вона має допомогти Києву відновити контроль над усією ділянкою кордону з РФ.

Про це радник президента Єврокомісії з питань України Ельмар Брок розповів власному кореспонденту Укрінформу на полях форуму Salzburg Europe Summit.

“Гадаю, нам треба співпрацювати з ОБСЄ. Маємо розуміти, що ця миротворча місія також повинна мати за мету допомогти українській владі відновити контроль над кордоном", - заявив Брок, коментуючи можливість спрямування на Донбас миротворчої місії.

Водночас політик указав на важливість продовження діалогу між сторонами конфлікту:  "Ніколи не відмовляйтеся від переговорів. Говорити і ще раз говорити. Я не знаю, чи буде якийсь результат. І ніхто не знає. Але якщо не говорити, то точно ніякого результату не буде".

Читайте також: Україна не знімає питання миротворців ООН на Донбасі — Кислиця

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Вадим Пристайко 18 вересня на спільному засіданні парламентських комітетів з питань зовнішньої політики та інтеграції України з ЄС заявив, що миротворча місія ООН може стати наступним кроком, якщо врегулювання на Донбасі не вдасться домогтися за допомогою Мінських угод.

Детальніше читайте в інтерв’ю Ельмара Брока на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-