Луценко каже, що американські демократи “продавлювали” інтереси у НАБУ

Луценко каже, що американські демократи “продавлювали” інтереси у НАБУ

Укрінформ
Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко звинуватив Демократичну партію США у продавлюванні своїх інтересів в Національному антикорупційному бюро України щодо низки справ.

Таку заяву він зробив в інтерв’ю в ефірі Радіо НВ.

«Я бачу, що всі ці дії відповідають інтересу топ-керівників Демократичної партії, і всі вони, як правило, сходилися до НАБУ або так званих активістів, які оточують і охороняють, підтримують і рекламують НАБУ. Тому з моєї точки зору, так, це і в тому, і в іншому випадку, і у випадку так званого українського втручання, і у випадку ймовірного конфлікту інтересів сина Байдена з українською компанією НАБУ спрацювало на користь демократів», — наголосив Луценко.

Йдеться про дві резонансні справи. Справу «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, матеріали якої були опубліковані екснардепом Сергієм Лещенком і директором НАБУ Артемом Ситником, де фігурувало прізвище колишнього глави передвиборного штабу Дональда Трампа - Пола Манафорта.

А також про справу української компанії Burisma, з якою пов’язаний син головного опонента Трампа на майбутніх виборах в США Джозефа Байдена Хантер. Луценко стверджує, що останній отримав виплати від цієї компанії на суму майже 1 мільйона доларів. А також — що справа Burisma була відправлена в НАБУ в порушення правил підслідності, де її «поховали».

Як повідомлялося, 26 вересня комітет з розвідки Палати представників США опублікував скаргу співробітника американської розвідки на телефонну розмову Президента Дональда Трампа з Президентом України Володимиром Зеленським.

Скарга була розсекречена після публікації Білим домом стенограми цієї бесіди.

Читайте також: Байденгейт: Порошенко заперечує, що просив Шокіна закрити справу Burisma

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов’язаний син Джо Байдена Хантер.

Після скандалу навколо розмови Трампа із Зеленським спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через ймовірний тиск на Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-