"Євросолідарність" назвала політично вмотивованим арешт Пашинського

Укрінформ
Партія "Європейська солідарність" назвала "політично вмотивованим" рішення Печерського райсуду Києва взяти під варту на два місяці колишнього народного депутата Сергія Пашинського у справі про стрілянину.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві на сайті партії.

"Анонсування" рішення Печерського суду щодо взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського від поплічника Януковича Андрія Портнова прямо вказують на його політичну вмотивованість. Це свідчить, що воно не має нічого спільного з європейськими підходами до правосуддя, а є, натомість, спробою впровадити "російський стиль" в українській політиці", - зазначається в заяві.

У партії зазначили, що їхня політична сила засуджує "політично вмотивоване рішення влади" та вимагає від неї професійної патріотичної позиції у захисті національних інтересів, "а не дешевих шоу, які нищать шанси України на європейське майбутнє".

"Партія "Європейська солідарність" вважає, що влада стала на помилковий шлях, прикриваючи провали у зовнішній політиці "серіалом з посадками", попередньо анонсованими і зрежисованими поплічниками Януковича", - йдеться у заяві.

У політсилі також вважають, що тримання під вартою Пашинського за побутову справу є "надмірним заходом", оскільки ексдепутат не переховувався від правосуддя і не намагався впливати на перебіг слідства. Крім цього, на думку членів "Євросолідарності", рішення суду не має належної мотивації та прямо суперечить Конституції України і Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Читайте також: Адвокат заявив про загрозу життю Пашинського у СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань 4 жовтня повідомили про підозру колишньому народному депутату Сергію Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року в одному з сіл Васильківського району Київської області стався інцидент на дорозі між народним депутатом Сергієм Пашинським і місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом. Тоді Пашинський поранив свого опонента з пістолета марки Glock-19, який, за його словами, є нагородним - він отримав його у березні 2014 року, коли був в. о. глави Адміністрації Президента.

Хімікус дістав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав Пашинському у справі про стрілянину запобіжний захід у вигляді взяття під варту на два місяці.

Сам Пашинський назвав таке рішення суду "злочином", а матеріали справи сфальшованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-