Суд арештував Пашинського на два місяці

Суд арештував Пашинського на два місяці

Відео
Укрінформ
Колишнього народного депутата Сергія Пашинського у справі про стрілянину взяли під варту на два місяці.

Відповідне рішення озвучила суддя Печерського райсуду Києва, повідомляє Громадське у Facebook.

"Сергія Пашинського узяли під варту до 4 грудня — суд обрав запобіжний захід ексдепутату, якого підозрюють у нанесенні тілесних ушкоджень під час стрілянини у 2016 році", - йдеться у повідомленні.

Сам Пашинський назвав таке рішення суду "злочином". "Матеріали справи сфальшовані. Суддя пішла на завідоме порушення всіх чинних норм законодавства", — сказав ексдепутат.

Його захист уже заявив про намір подати апеляцію на рішення суду - його можна бути оскаржити протягом п'яти днів після оголошення.

За інформацією ЗМІ, повний текст ухвали суддя оголосить 9 жовтня о 14 годині.

Як повідомлялося, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань 4 жовтня повідомили про підозру колишньому народному депутату Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року в одному з сіл Васильківського району Київської області стався інцидент на дорозі між народним депутатом Сергієм Пашинським і місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом. Тоді Пашинський поранив свого опонента з пістолета марки Glock-19, що, за його словами, є нагородним - він отримав його у березні 2014 року, коли був в. о. глави Адміністрації Президента.

Читайте також: Пашинський вважає оголошену йому підозру "помстою Портнова"

Хімікус дістав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-