Адвокат заявив про загрозу життю Пашинського у СІЗО

Адвокат заявив про загрозу життю Пашинського у СІЗО

Укрінформ
Адвокат колишнього народного депутата Сергія Пашинського, якого суд узяв під арешт, заявив про загрозу життю його підзахисного у слідчому ізоляторі.

Про це передає "Радіо Свобода".

Як заявив адвокат Андрій Федур, застосування безальтернативного арешту зроблено з метою "забезпечити фізичне знищення мого підзахисного в Лук’янівському СІЗО".

"Планується його фізичне знищення як одного з п’яти ворогів країни-окупанта", – додав Федур, нагадавши, що саме Пашинський став навесні 2014 року одним з ініціаторів активного опору українських силових структур російським гібридним силам на Донбасі з застосуванням проти них бойової зброї.

Читайте також: Народний фронт вважає арешт Пашинського поверненням "правосуддя часів Януковича"

Адвокат повідомив, що вже офіційно звернувся до органу досудового розслідування щодо негайного гарантування заходів безпеки. Він також оскаржуватиме рішення щодо арешту, яке вважає «абсолютно незаконним».

Як повідомлялося, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань 4 жовтня повідомили про підозру колишньому народному депутату Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року в одному з сіл Васильківського району Київської області стався інцидент на дорозі між народним депутатом Сергієм Пашинським і місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом. Тоді Пашинський поранив свого опонента з пістолета марки Glock-19, що, за його словами, є нагородним — він отримав його у березні 2014 року, коли був в.о. глави Адміністрації Президента.

Читайте також: Пашинський вважає оголошену йому підозру "помстою Портнова"

Хімікус дістав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-