Міністр енергетики США заперечив, що чинив тиск на український уряд

Міністр енергетики США заперечив, що чинив тиск на український уряд

Укрінформ
Міністр енергетики США Рік Перрі заперечив інформацію про його можливу причетність до будь-якого тиску на український уряд, а також чутки про вірогідну відставку з адміністрації Дональда Трампа.

Про це повідомляє впливове видання Politico з посиланням на заяву Перрі під час прес-конференції у Вільнюсі, де він зараз перебуває з візитом.

"Міністр енергетики Рік Перрі заперечив у понеділок, що він тиснув на український уряд, щоби ввести двох американських бізнесменів у правління державної енергетичної компанії ("Нафтогаз України" – ред.), а також те, що він хотів лишити адміністрацію Трампа", - зауважує видання.

Читайте також: Міністр енергетики США спростував чутки про відставку

Перрі визнав, що озвучував кадрові рекомендації для української державної компанії "Нафтогаз України", але, за його словами, це він робив на прохання української сторони. Він також підтвердив, що "тиснув" на президента Трампа, щоби той зробив привітальний дзвінок президенту Зеленському в липні, який зараз перебуває в центрі розслідування з імпічменту. 

"Абсолютно, я кілька разів просив президента", - зауважив у цьому контексті Перрі. 

Читайте також: Трамп наказав Пенсу скасувати візит на інавгурацію Зеленського - розсекречена скарга

Нагадаємо: наприкінці вересня демократи в Палаті представників розпочали формальну процедуру імпічменту президента США. Вони наполягають, що він міг тиснути на українське керівництво з метою ініціювання розслідування проти Джо Байдена, головного політичного опонента Трампа на президентських виборах у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-