Понад 70% населення не довіряють прокурорам — Рябошапка

Понад 70% населення не довіряють прокурорам — Рябошапка

Укрінформ
Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що станом на сьогодні більш як 70 % населення не довіряють прокурорам і органам прокуратури.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми бачимо, що сьогодні більше як 70 % населення не довіряють прокурорам і органам прокуратури. Але прокурори повинні користуватися підтримкою в суспільстві, і ми маємо зробити все, аби найближчим часом ця підтримка (діяльності прокуратури — ред.) зростала. А після реалізації реформи — щоб рівень підтримки до прокурорів був одним із найвищих, а можливо, і найвищим у системі органів державної влади”, - наголосив Рябошапка.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурора Руслан Рябошапка оголосив сьогодні про початок другого етапу реформування прокуратори. За його словами, в оновленій прокуратурі має бути менша кількість прокурорів. "Але ці прокурори повинні бути ефективними і доброчесними". Крім того, він анонсував створення спеціального департаменту, який займатиметься найбільш резонансними злочинами.

Читайте також: Ряпошапка відповів, чи зможе відкрити справи щодо Зеленського, Коломойського і Богдана

Верховна Рада 19 вересня ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури”. Закон пропонує замість чинної структури органів прокуратури побудувати після проведення атестації прокурорів нову структуру, що має включати Офіс генерального прокурора, обласні, окружні прокуратури. Також проєкт закону надає генеральному прокурору право ліквідовувати та реорганізовувати окружні та обласні прокуратури. Окрім того, ліквідуються військові прокуратури, але водночас встановлюється право генпрокурора у разі потреби утворювати спеціалізовані прокуратури на правах структурного підрозділу Офісу генпрокурора, обласних чи окружних прокуратур. Закон також передбачає зменшення максимальної кількості працівників органів прокуратури з 15 тис. до 10 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-