Главі ОП подали запит про надання стенограм розмов Зеленського і Путіна

Главі ОП подали запит про надання стенограм розмов Зеленського і Путіна

Укрінформ
Народний депутат Олексій Гончаренко надіслав депутатський запит на ім'я керівника Офісу Президента Андрія Богдана, в якому просить надати стенограми всіх телефонних розмов між президентами України та РФ.

Про це парламентарій повідомив на своїй сторінці Facebook.

"У зв'язку з тим, що Україна підписала так звану "формулу Штайнмаєра", звернувся до глави Офісу Президента Андрія Богдана з проханням надати стенограми телефонних переговорів Путіна і Зеленського, щоб визначити, чи був вплив з боку президента РФ на рішення України підписувати ці документи у Мінську", - написав Гончаренко.

Він також оприлюднив сканкопію запиту, в якому просить надати "повні тексти стенограм усіх трьох телефонних розмов, що були проведені між Президентом України Зеленським В.В. та президентом Російської Федерації Путіним В.В. та відбулись 11 липня, 7 серпня та 7 вересня поточного року".

Читайте також: МЗС Британії заявляє про підтримку "формули Штайнмаєра"

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "дорожньої карти". На їхню думку, спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і поновлення контролю України над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-