Депутати ухвалили закон про концесію

Депутати ухвалили закон про концесію

Укрінформ
Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила закон про концесію, який передбачає умови залучення приватного капіталу до управління державним майном.

За прийняття законопроєкту №1046 проголосувало 257 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні передача об'єктів державної власності у концесію сьогодні регулюються 4 різними законами, що суперечать один одному. При цьому, в чинному законодавстві не визначені прозорі процедури підготовки концесійних проєктів та конкурсів на вибір концесіонера. Ми пропонуємо це змінити законопроєктом 1046. Він передбачає можливість, зокрема, надання негрошової підтримки інвестора. Це може бути проведення ліній електропередач чи виділення земельної ділянки. Ми захищаємо інтереси держави правом замінити концесіонера. Ми запроваджуємо можливість залучення радників, які підвищують якість підготовки проєктів концесій", - зазначила заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Роксолана Підласа під час презентації законопроєкту у сесійній залі.

Читайте також: Рада планує знизити штрафи роботодавцям за порушення трудового законодавства

Відповідно до пояснювальної записки застосування механізму концесії дасть змогу державі залучити значні приватні інвестиції для модернізації та підвищення ефективності використання інфраструктурних об’єктів, таких як морські та річкові порти, автомобільні дороги, аеропорти, інші об’єкти державної власності.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів і правоохоронних органів заявив, що для стимулювання інвестицій парламент має до 1 жовтня 2019 року ухвалити закон "Про концесії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-